Tuesday, December 21, 2010

Hari ni pegi SHOPPING...

hehe..shopping memang hobi saya....
tapi hari ni bukan beli barang umi..tapi untuk Abang Marwan Mujahid dan abah dia

Kebetulan hari ni abah MC .. dah 2 hr sejak semalam ... hari ni demam dia macam dah baik sikit .. jadi umi pun suruh abang marwan ajak abah pegi beli barang sekolah... nanti umi dah keje sabtu .. jadi tak sempat nak gi beli .. hujung minggu depan nak balik kampun pulak ... Ahad ni cadang nya nak bawa pegi Planetarium ... isshh .. banyak sungguh plan dalam kepala .. harap2 menjadi .. kita hanya merancangkan tapi Allah swt yang menetukan .. harap panjang umur ku ...

hari ni memang umi tak keje... jadi pagi2 lagi kami 4 beranak (yg kecik2 tinggal dengan bibik dia) pegi memanaskan badan iaitu berjogging ... dekat kawasan rumah ni ajer ...

lepas prang prong pang kat dapur ... semua siap dah makan tengahari .. kitorang pun pegi lah lepas solat zohor.
budak budak ni memang bersemanagt lah nak gi shopping barang diorang.

sampai kat SOGO..ohh..kitorang pegi sogo ye puan2..hehe... terus ke mens department .. yang mujahid dah sebok ajak gi naik atas tempat kanak2...ishh..rimas tul umi ... yang abah pun satu..kalau pilih baju dia memang mengalah kan orang pompuan.. letih umi  dibuat nya.. hehe..kalau try baju.. dengan umi marwan mujahid sekali masuk dalam bilk cuba baju tuhh ..tak kesah dah orang nak cakap apa..huahua..(tapi masa ni, dok tukar baju tu tak der lah, dah pakai baru tgk sekali)

UMI paksa hero2 untuk berposing di balik rantai2 yang besar tuu...kan tgh krismas sale..meriah sungguh..blink2 mata umi ni..hehe


gambar2 kt bawah ni pulak ambil masa abah dok pilih baju dia..last2 tak beli pun kemeja keje... cuma slack jer sehelai..grrrr.





tak puas hati lagi masa shopping kat SOGO ni.. sebab bagi umi harga dia lebih mahal ... contoh kasut sekolah bata kat sini dalam rm20++ tapi kat PKNS Bangi dapat RM15 jer .. berbaloi tuh ... baju pun kalau pandai pilih dapat yg elok dalam harga RM18 jer utk baju kemeja budak lelaki kat PKNS.

tapi sebelum pi PKNS tuh kitorang gi singgah tapau SUP GEAR BOX dan OTAK2 kat DUSUN (kalau oang Bangi mesti tahu tempat ni)..pastu singgah PKNS bangi sebab abah nak beli kemeja..beli sekali kasut Marwan n beg Mujahid...pastu terus balik..sampai umah dalam pkl 8mlm...kat sini cerita mcam perjalanan tu smooth jer tapi sebenarnya fuhh.. yg abah pun cerewat pilh baju .. yang mujahid pun sebok nak beg yg ada roda ajer .. sekali umi dia merajuk.. tak nak beli dah beg utk dia..baru lah mengalah sikit..takper beg yg tak roda pun boleh lah umi.. tapi harga pun boleh tahan jugak..dlm rm45 hinggit yer...adussss..tu baru tadika tuh..yang marwan dok teriak nak slide utk swimming (aku tak layan)...peninggg!!

hasil shopping tak dapat nak letak kat sini kerana umi tak ambil gambar..sampai ajer kat umah terus umi buka plastik dan letak dlm bakul kotor.. hehe .. umi tgh rajin...

Meh layang gambar umi dok perpossing dalam kete masa OTW to KL...layan ajer lah yerrr...haha



 nampak tak sapu tangan kat paha cek abang tu..siannn dia  .. demam2 kitorang anak beranak ajak jugak jalan2 .. hehe .. ari ni abah sponsor ... gaji umi tak masuk lagi .. tema kaseh yer .. nanti umi top up kat lain pulak hehe





umi versi tak pakai sun-glasses (takder paksaan yer ..kalau tak nak tgk sudah..hehe)


p/s:balik aku telah di suruh utk buat satu kerje (siapkan presentation kolokium hubby)...hehe..yang pasti nyer belum separuh aku buat .. dah menguap 100X..cik hubby dah selamat atas katil dok gulingg2..disebab kan aku still off esok .. maka ku gagah kan diri ini..isteri mithaliii lah katakan

1 comments:

jasayu1 said...

shopping ya... part shopping memang best... tapi part nak membayor tu... heheh heheh malehh jer.... alamak akak pun belum shoping tuk brg & baju sekolah anak2... heheh taun ni last2 minit beli....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.