Tuesday, January 12, 2010

persediaan ke hospital

Sebagai langkah berjaga-jaga, saya dah set kan semua barang apa nak bawa semasa nak ke hospital nanti.
List ni pun dapat dalam Cari Forum...mmg sangat berguna

Barang2 nk bwk gi Hospital

utk ummi:-
bj 1, kain batik 1/ seluar gelebeh (utk kuar wad)
nursing bra, panty, pad, stokin, bengkung, bj panas, getah rambut
deodorant, ubat&berus gigi, termos/tumbler air,
plastic nk isi baju kotor.. makanan, air, biskut, milo

untuk baby:-
pampes, baju, seluar, topi, sarung tgn kaki, minyak telon, hooded blanket, wettissue, lampin, barut, set bedak, losyen

untuk abah:-
  • surat     rujukan doctor/buku merah
  • kad pengenalan ummi
  • kad pengenalan abah
  • surat nikah (rasa tak perlu, sbb dah anak keempat)
  • duit/credit card (Credit card tak perlu sbb ada GL) 
Gambar di bawah adalah hiasan utk memanjangkan entri..hihihi

    semua brg yg br beli semua ku sumbat dalam satu bakul....tak sort lagi


    ni baju yg baru siap di basuh...sudah siap di lipat utk di susun dalam bakul


    sementara waktu..brg2 bb tu di letakkan dalam baby playpen...tak manage lagi brg2 tu semua..playpen ni masa Marwah dulu...tapi kurang guna sebab dia tak suka dok dlm tu...hopefully bb yg bakal lahir ni suka dok dlm tu

    p/s: ada sesiapa nak tambah utk list ini amatlah dialu-alu kan...especially to mereka yg ada pengalaman...kot2 lah kalau ada yg tertinggal kan

    3 comments:

    azzamoro said...

    wah dah siap prepare.. good luck ok. hope everything ok. take care..

    Anonymous said...

    baru list tapi blm msk dlm beg lagi..hihi..ingat nak wat hari ni...good luck to you too

    mar!ahaf!z said...

    nnt bersalin mana..?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Powered by Blogger.