Thursday, February 16, 2012

ragam orang

Salam....

masa ni aku sedang rehat dok depan tv...selepas bertungkus lumus melayan anak2 untuk ke sekolah..macam-macam hal tentang anak2 ini...kadang2 tu aku cuba nak jadi seorang ibu yang lemah lembut or penyayang ...tapi alahai susah betul .. budak2 ni tak makan saman lah...nak kena aku jerit jugak...agaknya jiran2 mesti kata aku ni suka tengking anak dan panas baran...tapi memeng tak boleh lah nak lembut2 ...

bukan lah kata kita ni kena kejam dgn anak2 tak tapi ada masa tu kena lah garang sikit kalau tak anak kita ni leka dan jadi manja tak bertempat pulak...nanti dah besar kita jugak yang susah....anak tak pandai berdikari...pinggan makan pun tak reti nak angkat....tak reti nak kemas bilik tido...tak reti nak susun buku sekolah...tak reti nak pakai baju...ishhhh macam2 hal anak2 ni....

tu hal anak..tapi nak citer ni bukan pasal anak2..tu luah jer pasal anak2....selepas anak ke sek agama pagi tadi...aku dan suami pergi ke JPN untuk renew IC...di sana aku tunggu dalam sejam untuk unutk buat ic dan amik gambar sekali....servis pada aku ok...nombor agak laju tak lembap..

tapi nak cerita ni tentang org yg datang buat ic tu..macam2 ragam aku tengok..dari segi pemakaian lah..yang tua yang muda macam fesyen...nak tgk fesyen ni tak kira di mana ya..tapi sebab aku dah ke jpn tu macam ragam boleh nampak...yg tua ada yg tak sedar diri...geleng kepala jer...aku cuma kataya Allah semoga aku tidak tergolong di kalangan orang seperti ini...Ameen...aku tak nak cakap macamana tapi aku cuma amik peringatan untuk diri sendiri.

Salam.

8 comments:

lydzar said...

syikin, memang pon. dengan anak2 ni kita cakap lembut dorang boleh buat derk je tp bila mula tinggi suara baru la nk dengar dan gerak. kit apon sama je...azam nk jadi mama yg sopan santun selalu terbarai sebab selalu nk kena menjerit hihihih

Farah Ikin said...

hehehe...liydzar mmg betul..kalau tgk dalam tv tu best jer jadi emak yg soft spoken kan!...tapi mmg tak dapat..lydzar..nak tanya dont u remember me clasmate at uitm s.alam? hehehe

MAK TEH said...

anak anak anugerah yg x ternilai.salam Ikin,mak teh jarang2 sekali mengadap pc ni,pak teh kena mild stroke,so mak teh x terasa nak berbloghopping sgt..risau ada..entah... mixed feeling tau.tapi bila online,mak teh x lupa menjengah kesini,cuma x tinggalkan jejak aje.happy tgk Ikin sihat dan happy.wslm.jazakaAllah khayr

Farah Ikin said...

Salam mak teh!!tima kaseh sebab ingat kat kin dan sudi jenguk2 kat sini..saya doa semoga Pak Teh cepast sembuh dan sihat selalu! untuk mak teh take care..wassalam.

KraftyPalette said...

hi shikin.
please check your mail regarding your blog design :)

Farah Ikin said...

Salam Ida...tak der dalam email tadi check...ida send sekali lagi kat sini farah_ikin@yahoo.com

adianiez AIDA said...

nota kaki : today first time saya terjah blog ni. jumpa sewaktu blogwalking jap tadi. da follow, senang nak dtg lagi nanti. sudi la kiranya menjejaki saya ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

Farah Ikin said...

tq Aida keran terjah ke blog saya ni..nanti i ppun nak follow u TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.