Wednesday, March 9, 2011

beli katil baru

Petang tadi sempat juga aku n che abg pergi kedai perabot..ingat kan nak survey jer dulu, tapi akhir nya beli jugak.

Katil yang kitorang beli ni bukan untuk umi abah dia tapi utk budak2 ni....selama ni memang takder katil sendiri...baru sekarang nak beli kan sebab mereka pun dah besar panjang ... tak kan nak tidur dengan umi abah lagi..hehehehe...

Lepas ni kalau sebok nak tidor bilik umi memang umi sekeh sorang2...hahahah..takder lah..memain ajer...

Rumah aku skang ni mmg kecil jadi kitorang kena pandai pilih katil yg praktikal...jadi katil double decker menjadi pilihan hati umi dan abah...juga atas persetujuaan anak-anak bujang ku juga...\

kalau ikut kan diorang nak katil double dec yang so fancy tu..yagn ada gambar moon, star, cartoon yang pooh ker mickey ker....tapi tengok2 belek2 kualiti dia tak berapa bagus..just guna compressed board jer dan tak tahan lama nampak gaya tu..al maklum lah anak2 aku ni lasak2 kang diorang lompat2 atas katil..roboh pulak...hehehe



ni lah gambar katil yang di pilih...memang kualiti kayu dia bagus..dan solid juga...harga dia yang ditawarkan rm680....w/o matress...campur matress rm199..so tolak tambah mintak kurang lagi kat salesman tu dia bagi lah rm800...tapi hubby as usual tak puas hati nak kurang lagi...push2 and push dapat lah 780..hehehehe...kira ok lah tu


gambar kat atas ni ialah dari rumah contoh aku dulu..dalam bedroom ni dia letak kan double decker..dan memang nampak kemas dan jimat ruang...lebih2 lagi dgn built-in wardrobe kan..mmg cantikkk bangattt..hahaha

tapi kena order dalam 3 minggu lagi baru sampai..so sabar lah yer anak2 ku..nanti kalau dah ada katil sendiri tu...hopefully tak kacau daun lah yerrrr...hahaha

Topik lain pulakkk....skang my little boy girl ada kat  umah mak aku...terpaksa letak kat sana sebab takder orang nak jaga...sunyi jer rasa...rindu lahhhh diorang..suka tengok gambar kat bawah

kakak marwah masa pergi hospital serdang..ada check up telinga

yang ni budah bucuk..suka sangat panjat meja dan tekan2 keyboard sampai rosak keyboard umi tu..abes kena beli baru

memang tak leh duduk diam...lagi2 skang dah dapat kaki

kalau pakai kan topi meckey ni baik pulak dia tak tanggal kan..tapi besar sgt lah..asyik terlorot ke bawah ajer

p/s: buat dua entri sekali gus..time ada mood baik buat..kang mood dah terbang..memang lah sepi ajer blog aku ni nanti...hehehehe

10 comments:

my name is Yana said...

anak yana dh stahun lum jln lg,takut2...nk FM dari sabah tk?

Farah Ikin said...

anak kin jalan umur 11bln...ok lah..FM tu apa ya?

liza said...

bestlaa anak2 ikin nanti dah ada katil sendiri..umi ngan abah pun suka..hehee:)

MAK TEH said...

bagus2 biar dia org berdikari,jgn pulak mlm2 ikin sleepwalking ke bilik anak2 pulak..hihihi

Farah Ikin said...

liza..ni baru nak beli..ada rezeki lebih, baru boleh beli

Farah Ikin said...

mak teh...bukan ikin yg sleepwalking..tapi anak2 tuhh...kat bilik umi dia ada a/cond tu yg asyik sneak in to umi's room..heeheh

my5xurra said...

hehehe... sonok lah nnt anak2 ikin... biasa bdk2 awal2 mmg susah sket kn nk ajar tdo asing ngn umi n abah dorg... hehehe...

Farah Ikin said...

betul tu siti (my5xurra)....kena paksa baru jalan.hehe

My Journey said...

Kedai kat mane ye?

Farah Ikin said...

Kedai kat bangi...seksyen berapa tak ingat.tapi dekat dgn stesen petronas, ada deretan kedai perabot,dekat dgn restoran atas pokok (tak ingat nama pa)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.