Tuesday, March 23, 2010

review about my S3

salam...

alhamdulillah dah lebih sebulan Mikaiel minum susu badan dan saya dah mula buat rutin mengepam dan latih bagi susu kat Mikaiel masa saya pergi kerja nanti...ada 12 hari lagi utk relaks2 kat umah..hmmm pas ni smbg keje plak...

setakat ni bagi saya my s3 mmg puas hati guna...walaupun ada sakit sikit lah masa mengepam..tapi masih lagi dapat bertahan dgn kesakitan nya tu...guna s3 mmg senyap..dan saya rasa kalau nak pam kat cubicle mmg sesuai sgt lah tu...tapi saya tak confident sgt nak pam kat cube coz off mate slalu lalu lalang..papstu ramai laki lak..litorang ni buat kerja mmg tok leh dok diam kat cube .. suka jejalan.

tadi baru aje selesai sesi mengepam dan kali ni aku berjaya dapat 5oz kanan dan kiri 2oz jer sebab mikaiel dah minum tadi..tapi bg aku itu dah kira byk ... sbb seb ni mmg tak pernah dapat sampai 5...

gambar di atas tu adalah hasil pam tadi yg penuh tu lah seb kanan..satu lagi belah kiri..pastu pam saya separate to 2 setiap satu 3oz..saya cuma guna bekas dadih aje..ni yg lebih masa buat stok utk marwah kat hosp 2 thn lepas..masih saya simpan lagi kat dalam stor..pastu amik marker tulis tarikh..sya tampal selotape kat atas penutup dia supaya boleh tanggal kalau nak guna lagi

kemudian semual tools dicuci dgn bersih dgn pencuci bumble bee safecleanser tu saya baru dapat semalam ..beli ahje kat sini...ada offer dua baru 35 ringgit ..kalau satu rasa 25 ringgit kot..tak ingat

pastu letak kan tablet utk strelize dalam bekas air yg besar dan ada penututp


pastu letak ajer semua tools dan botol dalam bekas plastik tu..dan tunggu sampai next session...stok EBM tadi letak dalam freezer..saya punyer stok sblm ni saya letak ajer kat dalam fridge..baru ari ni nak letak dalam freezer.

5 comments:

jengae said...

Kak Shikiiinn!!!
Amacam kalo saya pegi umah K Shikin with Nadia Sabtu ni?
Btw kalau taleh pam kat cube pam je kat surau..nyeh2..all the best breastfeedg kak Shikin..

Farah Ikin said...

hihihi...boleh2 dth lah beramai2 yer..windu kat korang nie...

jengae said...

Baiklah nnt saya hebah2kan kepada mereka

mar!ahaf!z said...

ikin.. wat stok byk2 tau.. jgn jadi mcm maria.. bila budak umur 3bulan je dah start nak minum byk.. ha.. kene amik stok je la.. stok pulak tak byk..

Farah Ikin said...

maria..mmg betul...skang ni pun dia minum kuat sgt..kalau 3oz mmg tak cukup sekali minum..dan kerap jaga nak susu pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.