Tuesday, October 20, 2009

new home



ari ni saya tak keje..dan yang paling buat saya dan hubby tak boleh tido ialah jeng3!!!!..kami akan ambil kunci rumah baru ari ni...apartment aje..nama Apartment Suria, Kajang Utama...Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar dan yg best nya kami orang pertama yang datang ambil kunci..tulah syukur sgt2 ....


maka nya lepas dapat kunci byk lah barang2 yg kena beli utk lengkapkan umah tu seperti lampu, kipas..lampu kitorang beli dekat kilang pengedar lampu...mmg murah sgt dari kedai biasa...dan ada yg dia nak habiskan stok..kitorang beli yg lelong punyer tapi still cantik dan yg penting berkualiti, imported lagi dr Itali..hihihi..pastu ada satu lampu gantung tu kitorang tgk kat kedai biasa harga dlm 299..tapi kat kilang ni .. mmg sebiji dan upe nya mmg kedai tu pun amik ngan diorang .. harga cuma 100 lebih jer... byk tul kedai tu amik utung....


pastu ingat nak cat balik umah ..letak warna yg kitorang suka..cadangnya nak letak purple...berangan nak pakai cat nippon lah konon .. ni hubby yg beria sgt..sbb nak puas hati..hihihi...tapi cat lain apa yg okay ye???


yg warna cat tu tak decide lagi..ingat nak letak warna dark purple utk feature wall dan light purple utk base wall .. tapi tak tahu lagi ... survey2 dulu tgk mana warna yg cantik...


ohhh...apa lagi nak buat ni...byk2 plan benor nya tapi kena tgk budget gak...utk KC lak I'Allah akan asang dalam 2bln lepas duduk nanti...hiii...lagi pun hubby ada kaan yg uat pasang KC dan wardrobe .. tgklah nanti camner


kat sni saya letak kos setakat hari ni :


utk lampu


1.lampu gantung rm139
2.lampu syiling 5 biji utk ruang tamu dan bilik rm75
3.lampu koridor rm29
4.lampu kalimantan utk dapur, stor, blk air dan balkoni dapur rm75
5.bulb utk lapu syiling dan lampu gantung rm84


jadi semua sekali ialah rm402...bg saya kira oklah lengkap dah bab lampu utk umah tu



ini hall dia....


bahagian dapur


pemandangan dari luar .. ada 5 tingkat apartment ni


yg ni bilik mak dan bapak .. kecil je .. balance size dia ngan blk lain


bilik anak pompuan


playground yang kemas dan selamat


bilik utk anak lelaki

overall, sy suka umah ni biar pun kecil..yg penting kami sekeluarga dapat duduk rumah sendiri dan sentiasa bahagia dan gembira bersama....

p/s : tak sabar ni nak naik umah...

8 comments:

Acikwunchy said...

wah.. bestnye kak.. hehe.. ^^

epa said...

askum..hai shikin..kite ni..epa..exmrsmkt..
anak dah 3 yer + 1...heheh...best le duk uma baru

farah-ikin said...

to acik : hihi itulah dah tak sabar nak masuk umah baru ni

to epa: epa mana yer...profile pun tak der..tak leh nak ingat...anak ikte dah 3..epa camner?...i'Allah 31hb ni nak pindah

MAK TEH said...

wah..tahniah naik rumah baru ye..boleh buat kenduri la..pastu tepek gambar byk2 ye kat sini ya.pindah rumah mmg memenatkan, jgn terlalu kuat bekerja tau,jaga diri.

comey_lote said...

tahniah kin!!ida pun tumpang excited kin dah nk masuk rumah!!

Farah Ikin said...

tq mak teh n ida..sori kin tak dspst nsk tulid pjg2..sebok kemas umah , dan keje lagi dgn maid pun tak der..tmbah lak ngandung..mmg lah tak larat...:(

jengae said...

cantik rumah kak syikin!!!! tp bile la agaknye saya boleh dtg lawat..sy tak kerja akak kerja...kan..saya tau! bile akak cuti bersalin nnt! hahaha....

ok kak syikin..smoge berbahagia selalu dirumah baru!

Anonymous said...

hi... sy tgh tercari2 nk beli lampu, boleh bagi alamat kilang tue tak..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.